Check-In: Social Engineering

  • inwork_check_in_social_engineering_1.jpg
  • inwork_check_in_social_engineering_2.jpg
  • inwork_check_in_social_engineering_3.jpg

Wat doe je privé aan security? Wat voor informatie staat er online van jou? Je hebt waarschijnlijk niks te verbergen, dus sla je cookies op, accepteer je privacy voorwaarden net zoals iedereen met een simpele klik. Toch kan het zomaar gebeuren, hackers gebruiken jouw profiel om in te breken of op een andere manier te frauderen. Hoe dat kan, en wat men er mee doet is een vorm van hacken en een belangrijk onderwerp binnen internet security: Social Engineering.

InWork de zakelijke dienstverlener die professionals weet te vinden en te verbinden binnen IT en techniek, heeft onder andere mij gevraagd te spreken op hun eerste nieuwe kennissessie: Check-In. Met dit concept willen ze vanuit hun organisaties kennisdelen voor iedereen (personeel, professionals en klanten). Deze eerste editie werd gehouden op 6 juni 2018 In Utrecht (op het Shared Service Center van InWork) en tweede sessie op 7 juni 2018 in Amsterdam op het hoofdkantoor van InWork.

Op beide dagen trapte Carlos Hernandez (jr. Consultant Cyber Risk) af met zijn presentatie “Digitale weerbaarheid”. Daarna mocht ik stokje overnemen en in duidelijke taal uitleggen wat we wel te verbergen hebben. Als laatste heeft Rion Rijker, privacy jurist, de avond leuk afgesloten met het thema “misbruik van vertrouwen”.


InWork BV plaatste zelf ook een artikel op hun website De eerste editie van Check-In